Dolar32.3673 TL
Euro34.6854 TL
Sterlin40.6584 TL
Aydın 19.5 °C
Pus

KKD’den basın açıklaması

Kuşadası Kent Dayanışması 5 Ekim tarihinde Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör faciasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş için basın açıklaması düzenledi.

  • 0
  • 293
KKD’den basın açıklaması
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Denizbank önünde yapılan basın açıklamasına Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklamada ihmaller zincirine tepki göstererek öğrencilerin yaşadıkları zorluklara değinen Kuşadası Kent Dayanışması şu ifadelere yer verdi:

5 Ekim 2023 tarihinde, Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin günlerdir bozuk olduğunu söyledikleri asansörün düşmesi sonucunda, üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmiş ve içeride kalan diğer 15 kız öğrenci de çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır. Üstelik, bu faciaya tepki gösteren öğrencilerin üstüne güvenlik güçleri tomalarla, coplarla ve gazla saldırmış direnen öğrencileri ters kelepçeyle göz altına almışlardır.
Bu aldığımız ilk ölüm haberi değildir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden Resul Alan isimli öğrenci geçim sıkıntısından kaynaklanan sorunları sebebiyle intihar etmiştir. Aradan 5 gün geçtikten sonra yine Eskişehir’de kız kredi yurtlar kurumunda kalan bir öğrencimiz daha intihar etmiştir. Çanakkale Kerime Sultan Erkek KYK yurdunda ise yine bir öğrencimizin daha cenazesi bulundu. Sonunda da burada toplanmamıza sebep olan olay sonucunda, Aydın Işıklı Kız KYK yurdunda 16 öğrencimizin bulunduğu bir asansör ihmal sonucunda düştü. Ne yazık ki Zeren Ertaş hayatını kaybetti.
Bu alelade bir kaza değil; başta KYK yönetimi, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu İdaresi ve kamu idarecilerinin görev ihmali olan ve göz göre göre işlenen bir cinayettir. AKP Türkiye’sinde bu tip “kaza”lar ne ilktir ne de son olacaktır.
Kamu kaynaklarını har vurup harman savuran, “itibardan tasarruf etmeyen” AKP iktidarı; eğitim, sağlık, iş güvencesi ve kamusal hizmetler söz konusu olduğunda konuyu sermayeye havale etmektedir. Böylece parası olanın yaşayacağı, okuyacağı, sağlıktan faydalanacağı bir düzen yaratmakta veya geniş halk kitlelerine kalitesiz, güvencesiz ve sağlıksız kamu hizmetlerini reva görerek gün be gün açlığa, sefalete ve ölüme mahkum etmektedir.
Cemaat tarikat yurtlarına 1 yılda tam 563 milyon TL aktaran ve önümüzdeki 3 yılda en az 5 milyar TL aktaracak olan AKP iktidarı; bakımsızlıktan dökülen KYK yurtlarında bozuk asansörlere, kurtlu yemekleri düzeltmeye, güvenlik zaaflarını önlemeye kuruş harcamıyor. AKP son 20 senelik iktidarında, gençleri doyuramayan, barındıramayan, gelecek ümidini elinden alan bir düzen yarattı. Son 10 günde 3 genç intihar etti. Gençleri yaşamdan koparan her adımda AKP iktidarının ve yandaşlarının parmağı var.
AKP iktidarının Türkiye’ye verdiği mesaj çok açıktır. AKP tercihini geniş halk kitlelerinden değil, cemaatlerden, tarikatlardan ve yandaş sermayedarlardan yana yapmıştır. Milyar dolarlık ihaleler dağıtan devletin, kuruş kuruş vergisini aldığı halk çocuklarını sağlıklı bir ortamda okuma, barınma, yaşama hakkını

gözetmeyerek; çalışan milyonlarca işçiyi, iş cinayetlerinden korumayarak bilinçli bir politika sürdürmektedir. Evine ekmek götüremediği için canına kıyan ana babaları, gelecek umutları çalınan ve intihara zorlanan gençleri yaşatmak demokratik devletler için güç değildir.
1923’de yokluklardan kurulan bu devlet ve 100. Yılını kutlamakta olduğumuz Cumhuriyetin bunları önlemeye gücü fazlasıyla yeter, fakat parasız eğitim, sağlık ve kamu hizmetleri sunulduğunda tarikatlara, cemaatlere ve yoksulluktan beslenen AKP düzenine gerek kalmayacak; kimse tarikat-cemaat yurtlarına, aşevlerine, kötü koşullardaki KYK yurtlarına mecbur kalmayacak ve tarikat- cemaat ve yoksulluktan beslenen AKP düzeni yıkılacaktır. Soma’da göçük altında kalan madenci, depremde toprak altında kalan milyonlarca insanımız ve KYK yurtlarında ölen gençlerimiz; bu bezirgan düzeni sürsün AKP’li yandaş şirketler daha fazla semirsin ve sömürü katmerlensin diye gün be gün ölüyorlar.
Acı ve öfke doluyuz! Yurttaşlarımızı yaşatmakla mükellef olan devlete bağlı kurumlar her gün öğrencileri, kadınları, emekçileri ya katlediyor ya da katledilmelerine göz yumuyor!

Saray'ın Türkiye’sinde gençlere ölümden öte bir yol bırakılmıyor!

Yıllardır her geçen gün skandal üstüne skandala imza atan KYK açık bir şekilde bu cinayetin sorumlusudur! Tüm yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı, bu öğrenci katliamına parmağı karışmış herkes hesap vermelidir!
Her suçunuzun üstünü, gençlere ve halka şiddet göstererek ve baskı kurarak örtemezsiniz. Gençler “Katil KYK” diye bağırıyorlar, katillerini iyi tanıyorlar…
Bu suçlar ve ihmaller, tek adam yönetiminin, sermaye devletinin; bu memleketi sürüklemek istediği karanlığın bir sonucudur. Yaratmak istedikleri karanlık düzeni aydınlatmak için mücadelemiz artarak sürecek’’


Yorum Yaz
Diğer Haberler

Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği kortej renkli görüntülere sahne oldu

Kuşadası ve Batum'un kardeşlik bağı her geçen gün güçleniyor

Savaşın yıldönümü Kuşadası’nda anıldı

Kuşadası’nda uyuşturucuya geçit yok!

Kıyı Ege belediyeleri Kuşadası'nda buluştu

Kış spor okulları için kayıtlar sürüyor

Whatsapp İhbar Hattı