Dolar32.3673 TL
Euro34.6854 TL
Sterlin40.6584 TL
Aydın 22.8 °C
Açık

Şifa deposu ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor!

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura özelikle pandemiden sonra talep arttı. Ihlamurun tahmin edilenden fazla faydası olduğuna değinen aktar Osman Nuri Özsakallı, taleple birlikte fiyatının da her geçen gün arttığını belirtti.

  • 0
  • 318
Şifa deposu ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Özellikle solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği bilinen ıhlamur bitkisinin, halk arasında bilinenden fazla derde deva olduğunu söyleyen Özsakallı, “Ihlamur, üst solunum yollarına iyi geldiği kadar idrar yollarına da çok iyi gelir. Bunun yanında uykusuzluğa iyi gelir ve kan yapıcı özelliği de vardır. Üşütmeye iyi gelir, böbreklerdeki taş ve kumu döker. Bunun gibi birçok özelliği sayılabilir” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARA YAPRAĞINI DEĞİL, ÇİÇEĞİNİ VERELİM”
Ihlamurun bazı püf noktaları olduğuna değinen Özsakallı, ‘’ Her şeyin fazlası zarar. Bitki bile olsa kararında kullanmakta fayda vardır. Günde 1 bardak ıhlamur tüketimi soğuk havaların etkisinden korunmaya yeterli olur. En önemli hususlardan biri çocuklara ıhlamur bitkisinin yaprağını değil, çiçeğini demleme yöntemi ile vermektir. Ailelere her zaman önerim budur. Çiçeği zor toplanır ve daha pahalıdır fakat çocukları sindirim sistemleri için daha faydalıdır’’ dedi.
“KİLO FİYATI NEREDEYSE BİN LİRA”
Ihlamur tüketiminin öneminin yanı sıra cep yakan fiyatına da değinen Özsakallı, “Fiyatlar maalesef o kadar arttı ki. Hem ekonomik kriz hem enflasyon ıhlamuru da vurdu. Şu an ıhlamurun kilosu neredeyse bin lirayı buldu. Bu da maalesef satışları etkileyen bir durum” dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası Devlet Hastanesi’ne bir hayırseverden bağış

Kuşadası Belediyesi’nin süt desteği sürüyor!

Tıp Bayramı'nda Kuşadası Belediyesi'nden sağlık çalışanlarına ziyaret

5 yaşındaki Farmaana Ünal İhmal Kurbanı mı ?

Kuşadası Devlet hastanesine ödül

Uzmanı uyardı! Güzellik uğruna sağlığınızdan olmayın

Whatsapp İhbar Hattı