Dolar32.3781 TL
Euro34.6697 TL
Sterlin40.6044 TL
Aydın 15.4 °C
Parçalı Bulutlu

Uzmanı uyardı! Güzellik uğruna sağlığınızdan olmayın

Kuşadası’nın tanınan güzellik uzmanlarından Ecem Akın, son dönemlerde artan ‘merdiven altı’ güzellik merkezlerine karşı uyardı. Güzellik merkezlerinin yetkisi dışında uyguladıkları işlemlerin hayati risk dahi taşıyabileceğine değinen Ecem Akın, ‘’ Dolgu, botoks gibi işlemler güzellik merkezlerinde yapılacak işlemler değildir. Muhakkak doktor tarafından klinik ortamında yapılmalıdır’’ dedi.

  • 0
  • 382
Uzmanı uyardı! Güzellik uğruna sağlığınızdan olmayın
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Güzellik standartlarının değişmesiyle beraber tüm dünyada lazer, dolgu, botoks, kalıcı makyaj, cilt bakımı, kaş işlemleri gibi estetik müdahalelere talep arttı. Bununla beraber merdiven altı diye tabir edilen ruhsatsız veya yetkisiz elemanlarla açılan güzellik merkezleri ise büyük tehlike oluşturuyor.


‘’GÜZELLİK MERKEZLERİ HER İŞLEMİ YAPAMAZ’’
Güzellik merkezlerinin uygulayabileceği işlemlere değinen Ecem Akın, ‘’ Güzellik merkezleri her işlemi yapamaz. Özellikle estetik müdahale diye adlandırdığımız işlemlerin tamamı klinik ortamında doktor tarafından yapılmalıdır. Günümüzde maalesef bu kurala uymayan kurumlar var fakat ani bir komplikasyonda doktor müdahalesi gerekebilir ve yetkisiz yapılan bir işlemde sonuçlar çok ağır olabilir’’ dedi.


‘’GÜZELLİK MERKEZİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLECEK ÖNEMLİ NOKTALAR VAR’’
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği merkezleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Akın, ‘’ Güzellik sektörünün yükselişi her köşe başında bir merkez açılmasına neden oldu. Fakat bu işte dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Mesela yaptırılacak işlemlerle ben müşterilerime muhakkak ön görüşme tavsiye ediyorum. Merkezin temizliği, ürünlerin kalitesi incelenmeli ve bilgi alınmalı. Bunun yanı sıra merkezi denemeden uzun süreli paketleri satın almayı da sağlıklı bulmuyorum. Güzellik sağlıktır ve hafife alınmamalıdır’’ dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası Devlet Hastanesi’ne bir hayırseverden bağış

Kuşadası Belediyesi’nin süt desteği sürüyor!

Tıp Bayramı'nda Kuşadası Belediyesi'nden sağlık çalışanlarına ziyaret

5 yaşındaki Farmaana Ünal İhmal Kurbanı mı ?

Şifa deposu ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor!

Kuşadası Devlet hastanesine ödül

Whatsapp İhbar Hattı