Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19.2 °C
Az Bulutlu

3 Günde Yazlık Kazanç: Kuşadası Sokak Festivali Esnafını Mutlu Etti

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğiyle düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, bu yıl üçüncü kez renkli görüntülere sahne oldu. Ayhan Sicimoğlu’nun katkılarıyla hayata geçirilen festival, üç gün boyunca müzik, sanat, eğlence ve gastronomi dolu bir atmosfer yarattı.

  • 0
  • 57
3 Günde Yazlık Kazanç: Kuşadası Sokak Festivali Esnafını Mutlu Etti
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Dünyanın en büyük gıda otoritesi olan Dünya Şefler Birliği tarafından akredite edilen bu prestijli festival, ilçeye büyük bir ilgi gösterdi. Festivale katılan yerli ve yabancı turistler, birbirinden lezzetli sokak yemeklerini tadarken, aynı zamanda birbirinden farklı kültürel etkinliklere de katılma fırsatı buldu.

İsmail Cem Özgürlük ve Barış Meydanı’nda seyyar bir stand işleten Serhat Özcan, festival hakkında yaptığı açıklamada, “Çok memnun kaldık. Her şey çok güzeldi, hayalimizin üstündeydi. Olağanüstü güzeldi. Sokak yemekleri, insanlar, her şey çok güzeldi. Çok güzel satış yaptık. Bu tip etkinliklerin artmasını talep ediyoruz. Kuşadası Belediyesi’ne, başta Başkan Ömer Günel olmak üzere bütün ekibine minnet duyuyoruz” dedi.

Festivale katılan bir diğer esnaf Adem Apaydın ise, “Çok renkli görüntüler vardı. Her yerde cıvıl cıvıldı, hakikaten bir karnaval havası vardı. Uluslararası olması ayrıca güzeldi çünkü dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlarla tanışma fırsatı bulduk. Evet, turizm kentiyiz, birçok insanla karşılaşıyoruz ama hepsini bir arada görme şansı yakalamış olmak güzeldi. Başta Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Gönel’e ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Festivalin, hem esnaf hem de vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladığını ifade eden Hatice, “Festival hayalimizin üstünde gerçekleşti. Evet, güzel olacağını umuyorduk ama bu derece güzel olmasını beklemiyorduk. Her şey çok güzeldi, resmen bir yaz kazandığımızı üç güne sığdırdık. Mükemmel kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, başta başkanımız Ömer Günel’e. Bu festivallerin daha sıklıkla yapılmasını talep ediyoruz. Herkesin yüzü güldü, vatandaşından esnafına kadar” dedi.

Pınar Sönmez ise, “3 gün boyunca dolu dolu bir etkinliğe şahit olduk. Uluslararası olması hem esnafın yüzünü güldürdü hem vatandaşın. Her yer karnavalılar arasında idi, her yer çok güzeldi. Hepimiz kazandık çok şükür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tip etkinlikleri Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in döneminde yaşıyor olmakta ayrıca mutluluk veriyor. Her şey çok güzel, kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kuşadası Sokak Festivali, hem yerel halkın hem de turistlerin büyük ilgi gösterdiği, renkli ve unutulmaz anlara sahne olan bir etkinlik oldu. Festival sayesinde Kuşadası, bir kez daha turizmde önemli bir merkez olduğunu gösterdi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

KUŞADASI SOKAK FESTİVALİ COŞKUSU ULUSLARARASI ARENAYA TAŞINDI

Seramik sanatının ustaları Kuşadası'nda bir araya geldi

Kuşadası'nda Festival Coşkusu: Esnafın Cüzdanları Doldu

Kuşadası, Akdeniz Lezzetlerinin Kalbi Oldu! Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı

DÜNYA ŞEFLER BİRLİĞİ KUŞADASI SOKAK FESTİVALİNİN BAŞARISINI ONAYLADI

Senforock, Klasik ve Rock'ı Bir Araya Getirerek Büyüledi

Whatsapp İhbar Hattı