Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.3 °C
Açık

Altın Fiyatları Tarihi Zirvede: Fed Kararı Beklentisi Altını Uçurdu

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından çarşamba günü açıklanacak olan faiz kararıyla birlikte hareketli bir hafta geçiriyor. Yatırımcılar, Fed'in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı beklentisinde. Bu beklenti, güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırarak fiyatları yükseltiyor.

  • 0
  • 23
Altın Fiyatları Tarihi Zirvede: Fed Kararı Beklentisi Altını Uçurdu
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ikinci faiz indirimi kararının ardından altın fiyatlarındaki yükseliş hız kazandı. Yatırımcılar, dünya genelinde gevşeyen para politikalarının enflasyonist baskıları azaltacağı ve bu durumun altının cazibesini artıracağı görüşünde.

Ons altın, gün içerisinde 2578 dolar seviyesinden başlayan işlem görerek tarihi zirveye ulaştı. En yüksek 2589 doları gören altın, şu sıralar 2586 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın da bu yükselişten nasibini alarak rekor seviyelere ulaştı.
Fed'in faiz kararı, altın fiyatlarındaki bu yükseliş trendini ne yönde etkileyeceği merakla bekleniyor. Eğer Fed beklentiler doğrultusunda faiz indirimine giderse, altın fiyatlarında daha da yükseliş yaşanabilir. Ancak, Fed'in daha hawkish bir tutum sergilemesi durumunda altın fiyatlarında geri çekilme görülebilir.

Altın Yatırımcılarına Öneriler:

Volatiliteye Hazırlıklı Olun: Fed kararının açıklanmasıyla birlikte piyasalarda yüksek volatilite yaşanabilir. Bu nedenle yatırımcılar, pozisyonlarını dikkatli yönetmeli ve stop-loss emirleri kullanmalıdır.

Uzun Vadeli Bakış Açısı: Altın, uzun vadede enflasyona karşı korunma aracı olarak değerlendirilmektedir. Ancak kısa vadede piyasa koşullarına bağlı olarak fiyatlarda dalgalanmalar görülebilir.

Diversifikasyon: Yalnızca altına yatırım yapmak yerine, portföyünüzü farklı varlık sınıflarıyla çeşitlendirerek riski dağıtabilirsiniz.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Bugün: Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde, Nem Yüksek

Kuşadası Balık Pazarları Renklendi, Cüzdanlar Güldü!

Kuşadası'nda Bugün Yazdan Kalan Son Nefesler

Kuşadası ve Sinaia Kardeşliği Festivalde Taçlandı

Kuşadası'nın Saklı Cenneti: Kurşunlu Manastırı Yeniden Aydınlanıyor

Gün Doğumuyla Başlayan Temizlik Maratonu: Kuşadası'nda Her Köşe Pırıl Pırıl!

Whatsapp İhbar Hattı