Dolar33.8768 TL
Euro37.5640 TL
Sterlin44.5710 TL
Aydın 21.5 °C
Açık

Anaia'nın Gizemleri Çözülüyor Kuşadası'nda Tarihi Bir Keşif Kuşadası'nın Kalbindeki Antik Kent Anaia, Yeni Keşiflerle Gündemde

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından düzenlenen Söyleşide Kuşadası'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri bir kez daha gözler önüne serildi. Bu haftaki konuklar, Kadıkalesi/Anaia Kazısı Başkanı Doç. Dr. Suna Çağaptay ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Osteoarkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Kadıkalesi-Anaia Kazısı-Zooarkeolog Prof. Dr. Vedat Onar oldu.

  • 0
  • 123
Anaia'nın Gizemleri Çözülüyor Kuşadası'nda Tarihi Bir Keşif Kuşadası'nın Kalbindeki Antik Kent Anaia, Yeni Keşiflerle Gündemde
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Anaia'da Yeni Bir Rota Çiziliyor
Doç. Dr. Çağaptay ve Prof. Dr. Onar, "Anaia'da Rota Yeniden Oluşturuluyor: Mimari ve Zooarkeolojik Veriler" konulu sunumlarıyla, antik kentin gizemli dünyasına ışık tuttu. 2022 yılında tamamlanan tonozlu alt yapı kazılarında elde edilen bulgular, Anaia'nın Bizans Dönemi'ndeki yaşam tarzı ve mimari yapısı hakkında önemli bilgiler sundu.

Zooarkeoloji, Anaia'nın Yaşam Tarzını Açığa Çıkardı

Prof. Dr. Vedat Onar ise kazı alanında yapılan zooarkeolojik çalışmalarla elde edilen bulguları paylaştı. Özellikle alageyik boynuzlarının bulunması, Anaia halkının avcılık yaptığı ve bu hayvanların yaşamlarında önemli bir yer tuttuğu sonucunu ortaya koydu. Bu bulgu, EKODOSD'un çabalarıyla günümüzde milli parkın hayvan popülasyonunda yer alan alageyiklerin geçmişte de bölgede yaşadığının kanıtı niteliğinde.
Anaia, Kuşadası'nın Kültürel Zenginliğini Artırıyor
Yeni keşfedilen rota sayesinde Anaia'nın bilinmeyen yönleri gün yüzüne çıkarılacak ve Kuşadası'nın kültürel envanteri daha da zenginleşecek. Doç. Dr. Çağaptay, önümüzdeki beş yıl içinde turizme hazır hale getirilecek olan Anaia'nın, hem yerel halk hem de turistler için önemli bir çekim merkezi olacağını belirtti.

EKODOSD'den Takdir

Sunumun ardından, Doç. Dr. Suna Çağaptay ve Prof. Dr. Vedat Onar'a, kazı başkan yardımcıları ve Kuşadası Yerel Tarihçi Sedat Onar tarafından EKODOSD teşekkür belgesi takdim edildi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, bu önemli çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve Anaia'nın korunması ve tanıtılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Yeşilçam'a Nostaljik Bir Yolculuk: Ali Gençli ve Mehmet Elmas'tan Unutulmaz Anılar

Kuşadası'nda Sanatın Renkli Dokunuşları

Homeros'tan Yaşar Kemal'e Yolculuk Kuşadası'nda

Yörük Kültürü Türkiye'nin Her Köşesinde

Kuşadası Roman Orkestrası'nın Sevgi Plajı'ndaki İlk Konseri: Bir Başlangıç Hikayesi

Kuşadası'nın Gururu Mustafa Karpuzcu, UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi Oldu!

Whatsapp İhbar Hattı