Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 23.5 °C
-9999

Carettakar Kuşadası'nı sevdi

Turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Aydın’ın Kuşadası ilçesi, caretta carettalarının da rotalarına girdi. Son yıllarda ilçede artan caretta yuvaları, vatandaşları sevindirdi.

  • 0
  • 71
Carettakar Kuşadası'nı sevdi
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

“Deniz çayırları yosun gibi kirliliğin değil, temiz denizlerin göstergesidir”

Endemik tür olan deniz çayırlarının çevresel atıklardan korunması gerektiğine dikkat çeken Sürücü; “Özellikle kış aylarında koya gelen onlarca trol teknesinin suya bıraktığı çapalar ve taramalarla mekanik hasarlar oluşturmakta, denize atılan lastik gibi atıklar nedeniyle de deniz çayırlarının üzerine baskı yaparak, foto sentez yapmalarını engelleyerek deniz çayırlarına zarar vermektedir. Başta deniz kaplumbağaları olmak üzere birçok deniz canlısını buraya çeken, beslenmelerini ve üremelerini sağlayan deniz çayırlarının yoğun olduğu bu koy özel koruma bölgesi ilan edilmelidir. Kuşadası’nın hassas kıyılarında deniz çayırlarının korunması için mutlaka yüzer şamandıra modeli ya da tonos uygulaması yapılmalıdır. Deniz çayırları yanlış bilinen yosunlardan oluşan bir kirlilik değil, sağlıklı ve temiz denizlerin önemli göstergelerinden biridir. Onları hep birlikte korumamız gerekir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Latmos'a Maden Tehlikesi: "Çörlen'i Koruyalım!" Çığlığı

Efes Selçuk, EFEST ile Canlanıyor!

Pamucak'ta Yüzgeçleri Kesilmiş Yunus Bulundu: "Denizlerimiz Katlediliyor!" Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü'den Çarpıcı İddialar

Palamut Bereketi Kapıda! Balıkçılar Müjdeyi Verdi!

Çöp Konteynerinde Bulunan Yavru Kirpiler Kurtarıldı!

Yuvam Plajı'nda Tırtak Yunus Faciası: Denizlerimiz Çığlık Atıyor

Whatsapp İhbar Hattı