Dolar34.0142 TL
Euro37.9740 TL
Sterlin45.3246 TL
Aydın 19.3 °C
Açık

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Tehlikede!

Sivil Toplum Örgütlerinden Çevre Bakanlığı'na Çağrı: Milli Park Derhal Kapatılsın! Aydın’ın gözde doğal güzelliklerinden biri olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın yangın riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Sivil toplum örgütleri, artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle milli parkın adeta bir barut fıçısı haline geldiğini vurgulayarak, acil önlem alınması çağrısında bulundu.

  • 0
  • 370
Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Tehlikede!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

"Milli Park İçinde Binlerce Kişi, Yangına Davetiye Çıkartıyor"

Sivil toplum örgütleri tarafından yapılan açıklamada, milli parkın içine yüzlerce aracın ve binlerce insanın girmesiyle yangın riskinin daha da arttığı ifade edildi. Örgütler, özellikle 1966 yılından beri insan girişine kapalı olan ve birbirine girmiş sıklıkta bulunan doğal bitki ve ağaç örtüsünün olası bir yangında söndürülmesinin neredeyse imkansız olduğunu belirtti.

"Yeterli Ekipman ve Personel Yok"

Sivil toplum örgütleri, Aydın bölgesinde yangın söndürme için yeterli ekipman ve personelin bulunmadığına dikkat çekerek, olası bir yangında milli parktaki nadir bitki türleri, çeşitli hayvan türleri ve eşsiz doğal güzelliklerin yok olabileceği uyarısında bulundu.

"Günübirlik Alanlardan Tahliye Nasıl Sağlanacak?"

Açıklamada, milli park içindeki 4 koya giren yaklaşık 10 bin ziyaretçinin tek bir yoldan tahliye edilmesinin zor olacağı ve bir yangın durumunda büyük bir kaos yaşanabileceği belirtildi.

"Sorumlular Kim Olacak?"

Sivil toplum örgütleri, milli parkın yüksek yangın riski taşıdığı günlerde parkın kapatılmaması halinde, olası bir yangın sonucunda oluşacak tahribatın sorumlusunun yetkililer olacağını vurguladı.
"Milli Parkı Korumak Hepimizin Görevi"
Sivil toplum örgütleri, milli parkın insanlığın ortak mirası olduğunu ve burayı korumak için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirterek, yetkililerden derhal harekete geçmelerini istedi.

"Aksi Takdirde Çok Geç Olacak"

Örgütler, milli parkın kapatılması için alınacak acil kararın, hem parkın geleceği hem de bölgedeki ekosistemin korunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Çevre Bakanlığı'ndan Henüz Bir Açıklama Yok
Çevre Bakanlığı'ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sivil toplum örgütlerinin uyarıları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Latmos'a Maden Tehlikesi: "Çörlen'i Koruyalım!" Çığlığı

Efes Selçuk, EFEST ile Canlanıyor!

Pamucak'ta Yüzgeçleri Kesilmiş Yunus Bulundu: "Denizlerimiz Katlediliyor!" Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü'den Çarpıcı İddialar

Palamut Bereketi Kapıda! Balıkçılar Müjdeyi Verdi!

Çöp Konteynerinde Bulunan Yavru Kirpiler Kurtarıldı!

Yuvam Plajı'nda Tırtak Yunus Faciası: Denizlerimiz Çığlık Atıyor

Whatsapp İhbar Hattı