Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.8 °C
-9999

Ekmeğini taş fırından çıkarıyor!

Uzun yıllardır çalışma hayatında olan Serpil Bektaş, 2 kız çocuğunun hem eğitim masraflarını karşılamak hem de ev ekonomisine katkı sağlamak için unlu mamuller sektöründe emek veriyor.

  • 0
  • 336
Ekmeğini taş fırından çıkarıyor!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Çocuk yaştan beri çalışma hayatında olduğunu ifade eden 47 yaşındaki Bektaş, bir kadının özellikle bir annenin çalışma hayatında olmasının zorluklarına değindi. Hava aydınlanmadan işe gelmek zorunda olduğunu belirten Bektaş, bazen çocukların büyüdüğüne dahi şahitlik etmekte zorluk yaşadığını söyledi. Tüm zorluklara rağmen kadınların ekonomik özgürlüklerinin olması gerektiğini savunan Bektaş, ‘’ Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez’’ dedi.
‘’KADIN BİRÇOK KİMLİKLE VAR OLMAK ZORUNDA’’
Kadının toplumdaki rollerinin zorlayıcı olduğunu ifade eden Serpil Bektaş, ‘’ Kadın sadece kadın olamıyor. Bazen anne oluyor, bazen işçi oluyor, bazen evin direği oluyor, hizmetçisi oluyor. Tek bir rolü tek bir kimliği hiçbir zaman olamıyor. Bütün hayat böyle bir koşuşturmada her kimlikte var olmaya çalışmakla geçiyor’’ dedi.
‘’KADIN EKONOMİDE VAR OLMALI’’
Çalışma hayatı zorlayıcı da olsa kendi parasını kazanmanın gururunu yaşadığını söyleyen Bektaş, ‘’ Bazı zamanlar tabi çok bunalıyorum. Evimde oturup sadece çocuklarımla ilgilenmek istediğim dönemler oluyor. Hatta bazen insanın içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Yine de çalışmak güzel diye düşünüyorum. Kadın ekonomide var olmalı, sosyal hayatta var olmalı. Hiçbir kadın bir erkeğin eline bakar durumda hayat sürmemeli’’ diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Başkan Ömer Günel devam eden 'Kadın Danışma Merkezi ve Çocuk Evi' projesini inceledi

CHP Kuşadası Kadın Kolları’nda devir teslim töreni!

Kadın girişimciler Kuşadası’na hayran kaldı

'Egeli Kadın Girişimciler' Kuşadası'nda!

Başkan Ömer Günel’den anlamlı ziyaret

Kuşadası Belediyesi'nden erken Anneler Günü sürprizi

Whatsapp İhbar Hattı