Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

Emekli isyanda: “Geçinemiyoruz!”

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler'in en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olacağını açıklamasının ardından emekliler isyan etti. Maaşlarıyla geçinmenin imkansız olduğunu dile getiren emekliler, “Dışarıdan yardım ve destek olmadan geçinemez hale geldik” dedi.

  • 0
  • 97
Emekli isyanda: “Geçinemiyoruz!”
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammının belli olmasıyla en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Yapılan zammın asgari geçim şartlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu belirten emekliler, iktidarın emekliyi gözden çıkardığını söyledi.
“ESKİDEN EMEKLİ MAAŞIMIZLA 9 TANE ALTIN ALIRDIK”
10 yıl önce eşi emekli olduğunda aldığı maaşla 9 tane altın aldıklarını belirten Aylin hanım, “Yapılan zam hiç yeterli değil. Eşim 10 yıl önce emekli oldu. İlk emekli olduğu zamanlar aldığı maaşla 9 tane tam altın almıştık. Şimdi altın almayı geçtik karnımızı zor doyuruyoruz” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZ BAKIYOR BİZE”
Emekli maaşıyla yardım almadan geçinemediklerini ifade eden Raziye hanım ise, “Emekliyiz, evimiz kira. Emekli maaşıyla geçinmek imkansız olduğu için çocuklarımız bizlere bakıyor. Dolabımızı dolduruyor, ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Yoksa halimiz ne olurdu bilmiyorum. Böyle bir dönemde bu kadar az maaş hiçbirimize yetmiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda 250 metrelik dev Türk bayrağı ile kurtuluş günü yürüyüşü

Kuşadası'nda Tarihi Bir Gün: Kurtuluşun 102. Yılı

Kuşadası'nda Öğretmenlere Narkotik Bilinci Eğitimi

Aydın'ın Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlanıyor: "Unutmayacağız, Anlayacağız, Yaşatacağız"

Kuşadası'nda Elektrik Kesintisi: İşte Etkilenecek Bölgeler!

Kuşadası 102 Yaşında! Coşkuyla Kutluyoruz!

Whatsapp İhbar Hattı