Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 25.3 °C
Açık

FED'in Kararı Altın ve Döviz Piyasalarını Sarsıttı

Dün yapılan Fed (Amerikan Merkez Bankası) faiz kararı, küresel piyasalarda olduğu gibi Türkiye'de de altın ve döviz piyasalarında önemli dalgalanmalara neden oldu. Yatırımcılar, Fed'in faiz kararını ve bundan sonraki adımlarını yakından takip ederken, altın ve döviz kurlarında gün içinde önemli değişimler yaşandı.

  • 0
  • 56
FED'in Kararı Altın ve Döviz Piyasalarını Sarsıttı
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

DÖVİZ KURLARI

Fed'in faiz kararının ardından dolar, euro ve sterlinin Türk Lirası karşısındaki değerlerinde belirgin hareketlilik gözlendi. Gün sonunda dolar 34,05 TL'den, euro 37,94 TL'den ve sterlin ise 44,93 TL'den satıldı.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında da benzer bir hareketlilik yaşandı. Gram altın 2.814,45 TL'ye, çeyrek altın 4.704 TL'ye, yarım altın 9.403 TL'ye ve tam altın ise 18.740 TL seviyesine ulaştı. Cumhuriyet altını 19.262 TL'den, Ata altını ise 19.226 TL'den işlem gördü.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Piyasa uzmanlarına göre, Fed'in faiz kararının ardından yaşanan bu hareketlilik, yatırımcıların belirsizlikler karşısında güvenli liman olarak gördükleri altına yönelmesiyle ilişkilendirilebilir. Ancak, küresel ekonomideki yavaşlama endişeleri ve jeopolitik risklerin artması da altın fiyatlarını destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

ANALİZ

Fed'in faiz kararının ardından yaşanan bu dalgalanmalar, yatırımcıların portföylerini yeniden değerlendirmelerine neden oldu. Kısa vadede piyasalarda belirsizliklerin devam edebileceği öngörülüyor.

Altın ve döviz piyasalarındaki bu hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Yatırım yapmadan önce uzman görüşlerine başvurulması ve piyasaları yakından takip edilmesi önem taşıyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

FED'in Faiz İndirimi Altını Parlattı, Doları Zayıflattı

Kuşadası'ndan Feryat: "Erken Seçime Gidelim!"

Altın Fiyatlarında Dün de Ateş Sönmedi!

Altın Fiyatları Rekor Kırdı: Fed'in Faiz Kararı Yatırımcıları Heyecanlandırıyor

Efes’in Üzerinden Gökyüzüne Bir Davet: THK Paraşüt Okulu!

Altın Fiyatları Fed Kararı Beklentisiyle Dalgalı Seyrediyor

Whatsapp İhbar Hattı