Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Hasarlı ve depreme dayanıksız yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor

Kuşadası Belediyesi, can ve mal güvenliğini tehdit eden, hasarlı ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak İkiçeşmelik Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir bina daha ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

  • 0
  • 275
Hasarlı ve depreme dayanıksız yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek, metruk haldeki ve risk altındaki yapıları ortadan kaldırarak sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın önünü açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentteki hasarlı, depreme dayanıksız ve imara aykırı olan yapıları tespit ederek kayıt altına alıyor. Ardından Yıkım İşleri Müdürlüğü vakit kaybetmeden harekete geçerek yapıların kontrollü bir şekilde yıkımını gerçekleştiriyor.



Yıkım İşleri Müdürlüğü son olarak İkiçeşmelik Mahallesi Altın Güvercin Sokak üzerinde bulunan ve tahliye işlemleri tamamlanmış 4 katlı bir binayı, kontrollü bir biçimde yıktı. 6306 sayılı ‘Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi’ hakkındaki kanuna dayanarak yapılan yıkım çalışması, alanın güvenlik şeridiyle çevrilmesinin ardından sorunsuz bir biçimde yapıldı. Kentte bugüne kadar Kuşadası Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Kentsel Dönüşüm Birimi’nin çalışmaları kapsamında, hasarlı ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 149 yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Yazın Sıcak Nefesi: Detaylı Hava Durumu Raporu

Türkiye'nin Döviz Açığı Alarm Veriyor: Firmalar Borçlanmaya Devam Ediyor!

Kuşadası Belediyesi, Çocuklara Özel Kapsamlı Bir Eğitim Projesiyle Örnek Oluyor

Global Ekonomide Denge Arayışı: Türkiye Borsası Ne Yapacak?

Altın Fiyatları Uçuşa Geçti! Gram Altın 2.734 TL'yi Gördü

Kuşadası'nda Zafer Bayramı Coşkusu Roman Müziğiyle Taçlandı

Whatsapp İhbar Hattı