Dolar32.3781 TL
Euro34.6697 TL
Sterlin40.6044 TL
Aydın 18.1 °C
Çok Bulutlu

İlber Ortaylı: "Kuşadalılar zeytinlik ve meyve bahçesi satın alsın"

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kuşadası Genç İş İnsanları Derneği (KUGİAD) tarafından düzenlenen etkinlikte Kuşadalılar ile buluştu. Söyleşisinde Kuşadası'nın turizmin yanında aynı zamanda bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Ortaylı, "Bu özelliğin kaybolmaması için lütfen zeytinlik ve meyve bahçeleri satın alın" dedi.

  • 0
  • 151
İlber Ortaylı:
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası Genç İş İnsanları Derneği'nin ev sahipliğinde İstek Okulları Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğun oldu. Saatler öncesinden salonun tamamen dolduğu söyleşiye, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Mehmet Sarıdedeoğlu ve belediye meclis üyeleri, KUGİAD Başkanı Haşmet Boğalı ve yönetim kurulu üyeleri, KUSAV Başkanı Levent Köylü ve çok sayıda Kuşadalı katıldı. Etkinlikte, Kuşadası'nın tarihinden bahseden Prof. Dr. İlber Ortaylı, kentin geçmişte çok önemli bir ticaret merkezi olduğunu ve doğudan gelen malların Akdeniz'e ulaştırılmasında etkin bir rol üstlendiğini söyledi.

"Kuşadası denize açılan kapı konumunda"

Kuşadası'nın sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle denize açılan bir kapı olduğunu belirten İlber Ortaylı, "Burası Efes'e de çok yakın olduğu için tarihin her döneminde ticari açıdan hareketlilik yaşamış bir kent. Zaten Scala Nova da 'yeni iskele' anlamına geliyor. Özellikle İtalya ve yine Akdeniz'de bulunan adalara ticari mallar Kuşadası üzerinden gönderiliyor. Yani Kuşadası geçmişte ticaret kervanlarının uğrak noktası durumunda. Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli vezirlerinden biri olan Öküz Mehmet Paşa'nın yaptırdığı kervansaray da bunun en önemli göstergelerinden" dedi.

"Topraklarınız çok bereketli"

Türkiye'de turizm kenti olmasıyla ön plana çıkan Kuşadası'nın aynı zamanda çok verimli topraklara da sahip olduğuna dikkat çeken Ortaylı, "Ülkemizde tarım maalesef bitme noktasına geldi. Ege Bölgesi'nde de artık ziraat ile uğraşan insan sayısı çok az. Kuşadası'nın ekonomisinin turizme dayalı olduğunu biliyorum. Ancak Kuşadası'nda tarım yapılabilecek nitelikte bereketli arazilere de bulunuyor. Kuşadası'nın bu özelliğini kesinlikle kaybetmemesi gerekiyor. Bu nedenle benim Kuşadalılara en önemli tavsiyem zeytinlik ve meyve bahçesi satın almaları yönünde olacak" diye konuştu.

Etkinlik sonunda KUGİAD Başkanı Haşmet Boğalı tarafından Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya, nazik davetlerini kırmayarak Kuşadası'na geldiği için teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası’nda ünlü ressamların katıldığı çalıştay tamamlandı

Dünyanın birçok ülkesinden ressamlar Kuşadası’nda buluştu

İşte Kuşadası Dansları Akademisi'nin ilk şampiyonları

İbramaki Sanat Galerisi bu kez farkındalık için kapılarını açtı

Kuşadalılar tiyatro günleri ile buluşuyor

Başkan Ömer Günel’den yeni kültür sanat projeleri!

Whatsapp İhbar Hattı