Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 15.1 °C
Az Bulutlu

Kuşadalı kadınların el emeği göz nuru ürünleri tezgâhları süslüyor

Kuşadası Belediyesi tarafından kadınların kendi ürettikleri el işi ürünlerini satışa sunarak ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla kentin farklı noktalarında kurulan tezgahlar yoğun ilgi görüyor. Rengarenk görünümleriyle de dikkat çeken tezgahlarda takıdan çantaya, kıyafetten ayakkabıya kadar el emeği ve göz nuru olan birçok ürün bulunuyor.

  • 0
  • 390
Kuşadalı kadınların el emeği göz nuru ürünleri tezgâhları süslüyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Özellikle yaz sezonunun yoğun olduğu dönemlerde ev ekonomisine katkı sağlamak hedefiyle el işi çantaların, makrome ürünlerin, takıların, kıyafet ve aksesuarların satışının yapılması amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından şehrin çeşitli noktalarına kurulan tezgahlar, birçok ev hanımına umut oluyor. Kuşadalı kadınlar kendi emekleriyle işledikleri ürünlerini hem yerli hem yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ
Özellikle makrome sanatıyla ürünler yapmaya başladığını ifade eden Filiz Orhan Kunak, ‘’Pandemi döneminde evlere kapanmak zorunda kaldığımız için el işi ürün yapmaya başladım. Şimdi ürünlerimi hem internet üzerinden hem de tezgâhlarımızda satıyorum. Kendi işlediğim ürünlerle ekmeğimi kazanıyorum. Özellikle yaz aylarında plaj giysileri turistler tarafından talep görüyor. O nedenle yazın plaj ürünleri üretiyorum. Giysiler, makrome küpeler, çantalar gibi. Basit modeller 2 günde hazır olurken daha zor modeller 1 haftada hazırlanıyor. Tamamında ciddi emek var’’ dedi.
‘’KADINLAR EKONOMİDE VAR OLMALI’’
Ürünlerini ilk defa satma imkânı bulduğunu ifade eden Hilmiye Kargın, ‘’ Bu sene bana farklı bir deneyim oldu. 10 yıldır bu ürünleri yapıyorum fakat satış imkânım olmamıştı. Kiraladığım tezgâhla ilk defa satış yapıyorum. Tabi tüm kadınlar için kendi parasını kazanmak çok kıymetlidir, benim için de öyle. Kadınlar ekonomide var olmalı’’ dedi.




Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Kadın Başkan Yardımcısı Göreve Başladı

Başkan Ömer Günel devam eden 'Kadın Danışma Merkezi ve Çocuk Evi' projesini inceledi

CHP Kuşadası Kadın Kolları’nda devir teslim töreni!

Kadın girişimciler Kuşadası’na hayran kaldı

'Egeli Kadın Girişimciler' Kuşadası'nda!

Başkan Ömer Günel’den anlamlı ziyaret

Whatsapp İhbar Hattı