Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 26.4 °C
Açık

Kuşadası Balık Pazarları Renklendi, Cüzdanlar Güldü!

15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ermesiyle birlikte Kuşadası'nda balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar rengarenk oldu. Özellikle palamut, hamsi, sardalya, levrek ve çipura gibi balıkların bolluğu, hem balıkçıları hem de tüketicileri memnun etti.

  • 0
  • 124
Kuşadası Balık Pazarları Renklendi, Cüzdanlar Güldü!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası Denizleri Bereketli

Yıllardır balıkçılık yapan Erkan Özkazak, bu yıl Ege Denizi'nin oldukça bereketli olduğunu belirterek, "Kuşadası'nda balık çeşitliliği çok fazla, özelliklesardalya, hamsi, palamut ve levrek bol. Fiyatlar da makul, herkes bu sene balık tüketebilecek" dedi. Özkazak, denizlerin cömert davrandığını ve vatandaşların bu durumdan memnun olduğunu ifade etti.

Balıkçılar ve Tüketiciler Memnun

Balıkçı Derya Altunayar ise, "Bu sene deniz bereketli, müşteri de memnun. Bizler de memnunuz" diyerek sektördeki olumlu durumu vurguladı.

83 yaşında olan Ercan ise, balık tüketiminin önemini vurgulayarak, "Balık sağlık demek, özellikle çocukların tüketmesi gerekiyor. Omega-3 açısından çok zengin" diye konuştu.

Kuşadası Balık Pazarları Şenlendi
Kuşadası balık pazarları, taze balıklarla donatıldı. Vatandaşlar, palamut, hamsi, sardalya, levrek, çipura gibi birçok çeşit balığa ulaşma imkanı buldu. Özellikle palamutun bol olması, fiyatların düşmesine neden oldu.

Sürdürülebilirlik Önemli

Balıkçılar, denizlerin korunması için sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekiyor. Balıkların türüne ve büyüklüğüne göre ayrıştırılması, denizlerin geleceği için büyük önem taşıyor.

Kuşadası'nda başlayan yeni av sezonu, hem balıkçılar hem de tüketiciler için bereketli başladı. Denizlerin cömertliği sayesinde balık fiyatları uygun, çeşitler bol. Ancak bu zenginliğin korunması için sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

kuşadası’nda ilkokul öğrencileri sağlıklı içme suyuna artık ücretsiz ulaşıyor

Kuşadası, Kruvaziyer Turizminde Yeni Bir Rekor Kırdı

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürcü'den Uyarı

Kuşadası'nda Lüks Otel İhalesi: 35 Yıllığına Deniz Kenarında Bir Fırsat

Kuşadası'nda Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: Şehitler ve Gaziler Anıldı

Kuşadası'nda Nem ve Bulutlar Ege'nin incisini Sarma Altına Alacak

Whatsapp İhbar Hattı