Dolar33.8768 TL
Euro37.5640 TL
Sterlin44.5710 TL
Aydın 21.6 °C
Açık

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel: plajlar konusunda son noktayı koydu

Kuşadası Belediyesi, plajların kullanımına yönelik uzun süredir devam eden tartışmalara nokta koymak amacıyla yeni bir düzenleme kararı aldı. Bu karar ile hem halkın ücretsiz olarak faydalandığı alanlar korunacak hem de kıyı şeridine cephesi olan işletmelerin belirli alanlarda ücretli hizmet sunmasına izin verilecek.

  • 0
  • 91
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel: plajlar konusunda son noktayı koydu
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Belediye Başkanı Ömer Günel, "Plajlarımız halkındır" ilkesinden asla taviz vermediklerini belirterek, bu kararın tüm vatandaşları memnun edecek adil bir çözüm olduğunu ifade etti. Günel, "Ücretsiz alanlarımızda vatandaşlarımız rahatça denize girebilecek, güneşlenebilecek. Aynı zamanda ücretli hizmet almak isteyenler için de alternatifler sunmuş olacağız" dedi.

Yeni düzenleme kapsamında; Kuşadası halk plajlarında belirlenen alanlarda vatandaşlar ücretsiz olarak şemsiye ve şezlong kullanabilecekler. Kıyı şeridine cephesi olan işletmeler ise belediyenin belirlediği alanlarda ve ecrimisil bedeli karşılığında şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti verebilecekler. Belediye ekipleri, işletmelerin belirlenen alanları aşmamasına ve ücret tarifelerine uymasına yönelik sıkı denetim yapacaklar.
Uzun süredir tartışılan plajların kullanımına ilişkin bu yeni düzenleme ile Kuşadası'nda yaşanan tartışmaların bir nebze olsun dinmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Okullar Açılmadan Önce Son Tatil Keyfi! Kuşadası, Tatilcilerin Akınına Uğradı

Kuşadası'na Beş Gemi Birden!

40 çeşit reçel Avrupa yolunda

Milli Park, Açık!

Kuşadası'nda Tarihi Mezar Taşları Müzesi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Kuşadası, Denizlerin Devleriyle Şenleniyor! Aydın'ın İncisi, Dünya Turizmine Ev Sahipliği Yapıyor

Whatsapp İhbar Hattı