Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 15.2 °C
Az Bulutlu

Kuşadası Belediyesi kadın ve çocukların yanında

Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadın ve çocukların yaşadığı sorunlar ile ilgili ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

  • 0
  • 228
Kuşadası Belediyesi kadın ve çocukların yanında
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Değirmendere Mahallesi’ndeki Kuşadası Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yer alan Kadın Danışma Merkezi, 5 yılda 4946 kişiye destek verdi.

Kadın Danışma Merkezi’nde görev alan uzmanlar, kadın ve çocukların yaşadığı sosyal ve psikolojik sorunlara çözüm arıyor. Merkez bünyesindeki psikologlar, aynı zamanda aile danışmanlığı hizmeti de veriyor. Çalışmalarını randevu sistemine göre yürüten Kadın Danışma Merkezi, kısa süre içerisinde Türkmen Mahallesi’nde yapımı sürmekte olan yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

“KADINLARIMIZI HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”
Yaklaşık 5,5 yıldır Kuşadası Belediyesi’nde uzman klinik psikolog olarak görev yapan Candan Atak, Kadın Dayanışma Merkezi’nin imkanlarından bahsederek, “Bizler; kadınlara, gençlere ve ergen bireylere sosyal ve psikolojik destek sağlıyoruz. Bu çerçevede kadınlara farkındalık eğitimi veriyoruz. Yaşadıkları psikolojik problemlerde onları her zaman destekliyoruz. Yine kadınlarımız için farkındalık adına özel günlerde etkinlikler düzenliyoruz. 2023 yılında 346 aileye psikolojik destek verdik. 956 görüşme gerçekleştirdik” dedi.

“BİZ ÖNYARGISIZ ŞEKİLDE KADINLARIMIZI DİNLİYORUZ”
Kuşadası Belediyesi’nde 9 yıldır görev yapan Psikolog Fatma Yıkılmaz, bir kadın için Kadın Danışma Merkezi’nin önemini vurgulayarak, “ Kadınlara, çocuk ve ergenlere psikolojik destek sağlıyoruz. Danışanlarımıza birçok konuda destek veriyor, yardımcı oluyoruz. Aile içi problemleri, çocuklar ile ilgili problemleri gibi birçok konuda destek vermeye çalışıyoruz. Bir kadın için Kadın Danışma Merkezi önemlidir çünkü sosyal hayatlarında paylaşım yapabileceği kişiler az ister istemez çekinceleri oluyor ama burada biz önyargısız şekilde kadınlarımızı dinliyoruz ve kabul ediyoruz, bu kadınlarımız için önemli” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Kadın Başkan Yardımcısı Göreve Başladı

Başkan Ömer Günel devam eden 'Kadın Danışma Merkezi ve Çocuk Evi' projesini inceledi

CHP Kuşadası Kadın Kolları’nda devir teslim töreni!

Kadın girişimciler Kuşadası’na hayran kaldı

'Egeli Kadın Girişimciler' Kuşadası'nda!

Başkan Ömer Günel’den anlamlı ziyaret

Whatsapp İhbar Hattı