Dolar34.0379 TL
Euro37.9865 TL
Sterlin45.2339 TL
Aydın 21.2 °C
Açık

Kuşadası Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yeni Bir Yaşam Sunuyor!

Kuşadası Belediyesi, sokak hayvanları için önemli bir adım atarak, Türkiye'de bir ilke imza attı. Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki son değişikliklerle birlikte, sokak köpeklerinin rehabilitasyonu konusunda önemli bir proje başlatıldı.

  • 6
  • 79
Kuşadası Belediyesi Sokak Hayvanlarına Yeni Bir Yaşam Sunuyor!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası İş Kadınları Derneği ve Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilecek bu proje kapsamında, Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan sokak köpekleri, mizaç ve yeteneklerine göre kategorilere ayrılarak eğitilmeye başlanacak. Bu sayede köpekler, özel güvenlik, arama kurtarma gibi alanlarda görev alabilecekleri gibi, insanlarla uyumlu bir yaşam sürebilmeleri için temel eğitimler alacaklar.
Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Demir, "Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için ücretsiz olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Eğitimli köpeklerin sahiplenme oranının artacağını düşünüyoruz. Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası İş Kadınları Derneği'ne teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Günel; "Can dostlarımızın herzaman yanındayız"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Sokak hayvanlarını korumak hepimizin sorumluluğu. Kuşadası Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kısa süre içerisinde Davutlar'da yeni bir kısırlaştırma merkezi kuracak ve daha geniş kapasiteli bir rehabilitasyon merkezi için devletten yer tahsisi talep edeceğiz. Kuşadası İş Kadınları Derneği ve Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği'ne teşekkür ederiz. Kuşadası Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızın yanında olacağız. Ancak onları korumak hepimizin sorumluluğunda. Sokak hayvanları ile ilgili yürüteceğimiz çalışmalara katkı koymak isteyen tüm kişi ve kurumlara kapımız sonuna kadar açık" dedi.

Yorumlar (6)
  • Neriman Gökçe

    Neriman Gökçe

    10 gün önce, İstanbul / Fatih'te sokak köpekleri zihinsel engelli bir vatandaşımızı parçalayarak ÖLDÜRDÜLER!! Yasa çıktığı halde sokak köpeklerini toplamayan Fatih Belediyesi, başta belediye başkanı olmak üzere, tüm sorumluları şimdi ne düşünüyorlar acaba? Ölen vatandaşımızın vebali FATİH BELEDİYESİ yetkililerinìn boynunda mahşere kadar asılı kalsın!!. Bu ölümden sorumlu herkesin ALLAH BELASINI VERSİN!! FATİH BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA!!!

    04 Eylül 2024 15:40
  • Neriman Gökçe

    Neriman Gökçe

    ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye'de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!

    04 Eylül 2024 15:39
  • Selma Deniz

    Selma Deniz

    YETTİ BEEE ARTIK!!! TOPLAYIN BU SOKAK KÖPEKLERİNİ!!! HER TARAF KÖPEK SİDİĞİ VE KÖPEK B..KU KAYNIYOR, KUDUZ SALGINLARI BAŞLADI, İNSANLARI ISIRIYORLAR, ÖLDÜRÜYORLAR, GECELERİ HAVLAYIP MİLLETİ UYANDIRIYORLAR... MAMA LOBİSİNİN PARALI TROLLERİ DE HALA KONUŞMAYA DEVAM EDİYOR.. ÇOK SEVİYORSANIZ SOKAK KÖPEKLERİNİ ALIN EVLERİNİZE BESLEYİN DEDİĞİMİZDE İSE BİR ANDA DÖRT NALA KAÇIYORLAR... YETER ARTIK!! YETERR BEEE! BU CENNET ÜLKEYİ CEHENNEME ÇEVİRDİNİZ!!

    03 Eylül 2024 14:35
  • Saadet Okaner

    Saadet Okaner

    Sabah 5*Gece 21 den sonra sokağa çıkamıyoruz...çocuklarımız parkta oynayamıyor...çopleri sağa soka dağıtıyor bu kopekler,,,her yer pislik içinde...her gün insanlara saldırıp yaralıyorlar....bıktık...toplansın ve itlaf edilsin...ben vergim ile bunların mama parasını vermek istemiyorum....toplanmaz ise bir daha oy yok...yeter..

    03 Eylül 2024 11:42
  • Ece Sunay

    Ece Sunay

    Bu başıboş sokak köpeklerinin hepsi toplanmak zorunda kanun çıktı....annem yaşlı sokağa çıkamıyor,,,gece 21 den sonra korkudan dışarı çıkamıyoruz,,,yeter artık ya...yeter..,bu kopekler toplanmaz ise 30 yıldır oy verdiğim partiye sorun çözülüp hepsi toplanana kadar OY vermeyi düşünmüyorum...ve bu fikir çevremde çok yaygın...kopek terörü artık sabrımızı taşırdı...İnsan hayatı yanında köpeğin sosyal hayatını düşünen zihniyete oy moy yok...

    03 Eylül 2024 09:54
  • Selami Keskin

    Selami Keskin

    Sözde hayvanseverlerin gerçek yüzü ortaya çıktı... 28.Ağustos.2024 İstanbul’un Silivri ilçesinde sokak hayvanlarına destek amacıyla kurulan derneğin Vurgun yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltında. İstanbul’un Silivri ilçesinde kurulan bir derneğin hayvan barınağı adı altında yaptığı Vurgun ortaya çıktı. Masak tarafından hazırlanan raporda, 2018 yılında kurulan derneğin Sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarına destek amacıyla bağış topladığı ifade edildi. Raporda, 2021-2024 yılları arasında Dernek hesabına 37.323.77 TL para girişi olduğunun tespit edildiği belirtilirken bu miktarın 30 milyon lirasının bağış olduğu ifade edildi. Ancak Dernek hesabındaki paraların yaklaşık 3000 farklı işlemle dernek başkanı ve yöneticisi pozisyondaki kişilerin hesaplarına aktarıldığı tespit edildi. MASAK tarafından hazırlanan raporun ardından 5 şüpheli gözaltına alındı. SOKAK KÖPEKLERİ NİÇİN TOPLANMIYOR? ANLAYIN ARTIK SİZ DE...!!

    02 Eylül 2024 18:52
Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası’nda ilkokul öğrencileri sağlıklı içme suyuna artık ücretsiz ulaşıyor

Kuşadası, Kruvaziyer Turizminde Yeni Bir Rekor Kırdı

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürcü'den Uyarı

Kuşadası'nda Lüks Otel İhalesi: 35 Yıllığına Deniz Kenarında Bir Fırsat

Kuşadası'nda Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: Şehitler ve Gaziler Anıldı

Kuşadası'nda Nem ve Bulutlar Ege'nin incisini Sarma Altına Alacak

Whatsapp İhbar Hattı