Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 22.6 °C
Açık

Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü "JES'e Karşı Birlikte Mücadele Ediyoruz"

Havutçulu köyünde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesine karşı halkın büyük tepkisi sürüyor. Dün köyde yapılan eylemde, proje karşıtları bir kez daha seslerini duyurdu. Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı açıklamada, yaşananları ve mücadelelerinin gerekçelerini detaylı bir şekilde anlattı.

  • 0
  • 39
Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Sürücü, "Dün Havutçulu köyünde yaşananlar, bölgemizin doğasına ve geleceğine sahip çıkma kararlılığımızın bir göstergesidir. Köylülerimiz, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler olarak tek yürek olduk. 'JES istemiyoruz' sloganıyla bir araya gelerek, bu projenin çevreye ve tarıma vereceği zararlara dikkat çektik" dedi.

Eyleme katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'nin de destekleriyle daha da güçlenen eylemde, şirket yetkililerinin köye girmesine izin verilmedi. Sürücü, "Belediye başkanlarımızın 'Bizim zeytine ihtiyacımız var, incire ihtiyacımız, üzüme ihtiyacımız var. Bizim geleceğe ihtiyacımız, temiz suya, temiz toprağa, temiz havaya, sağlıklı geleceğe ihtiyacımız var. Burada JES’e ihtiyaç yok, buradan JES’e geçit yok' sözleri, hepimizin ortak duygularını dile getirdi" şeklinde konuştu.
"JES, Bölgemizin Geleceğini Tehdit Ediyor"

Sürücü, JES projelerinin bölgedeki tarım arazilerini tahrip edeceğini, yer altı sularını kirleteceğini ve doğal yaşamı olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Bu proje sadece bir enerji santrali değil, aynı zamanda bölgemizin geleceğini tehdit eden bir tehlikedir. Bizler, doğamızı, tarımımızı ve geleceğimizi korumak için bu mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

"Birlikte Daha Güçlüyüz"

Eylemde toplanan imzalar ve hazırlanan raporla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerine, bölge halkının JES'e karşı olduğunu bir kez daha gösterdiklerini ifade eden Sürücü, "Birbirine komşu yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket ederek, daha güçlü bir ses çıkarıyoruz. Bölgemizin doğasının, tarihinin, kültürünün, tarımının, biyolojik çeşitliliğinin korunması hep birlikte mümkündür" dedi.

Kuşadası EKODOSD olarak, bu mücadelede sonuna kadar yılmadan devam edeceklerini belirten Sürücü, tüm duyarlı vatandaşları bu mücadeleye destek olmaya çağırdı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Sahte Zeytinyağı Operasyonu: 728 Bin TL Değerinde Ele Geçirildi

Başkan Ömer Günel Jes'e Karşı Direnen Köylüleri Yalnız Bırakmadı

Altın Fiyatları Patladı! Gram Altın 3 Bine Dayandı, Yatırımcılar Telaşta

Tarihi Kervansaray'da Lezzet Ziyafeti: Salyangoz Düellosu'nda Damaklar Şenlendi!

Kuşadası'nda Lezzet Rekoru: 5 Bin Kişiyi Doyuran Keşkek!

ULUSLARARASI KUŞADASI SOKAK FESTİVALİNİN AÇILIŞI RİO KARNAVALINI ARATMADI

Whatsapp İhbar Hattı