Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.6 °C
Açık

Kuşadası Kent Konseyi emekli zammına tepki göstererek basın açıklaması düzenledi

Kuşadası Kent Konseyi Güngörmüşler Meclisi, asgari ücrete ve memur maaşlarına temmuz ayında uygulanacak iyileştirme zamlarının emeklilere yapılmamasına tepki gösterdi.

  • 0
  • 169
Kuşadası Kent Konseyi emekli zammına tepki göstererek basın açıklaması düzenledi
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Kuşadası Kent Konseyi Güngörmüşler Meclisi, hükümetin emeklilerle zam yapmamasına tepki göstererek Kuşadası Denizbank önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, emekli sendikaları, sivil toplum kuruluşları, CHP İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP ilçe yöneticileri, Kent Konseyi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Okunan basın açıklamasında, iktidarın biz emeklileri açlığa mahkum ettiği ifade edilerek, tüm emeklilerin yoksulluk sınırının üzerine ve insanca yaşanacak seviyeye çıkarılması talep edildi.
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ülke olarak ekonomik ve sosyal yaşam olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bir süredir etkili olan yüksek enflasyon herkesten çok emekli kesimini derinden etkilemiş olup, emekliler açlık sınırının altındaki gelirleri ile adeta yaşam mücadelesi vermeye başlamışlardır.
Asgari ücrete ve memur maaşlarına temmuz ayında uygulanacak iyileştirme zamları ne yazık ki Emeklilere yapılmamış olup, böylece sayıları on beş milyonu geçen emekliler yok sayılmıştır.
Her zaman olduğu gibi emekliler gülünç oranda yüzdelik zamlarla, avutulmaya çalışılmaktadır. Ülkemizin bütün birikiminde payı, emeği olan emekliler ne yazık ki siyasi iktidar tarafından bir yük olarak görülmekte, aldıkları sefalet ücretinde bile rakam oyunları ile kesinti yapılmaya çalışılmaktadır.
Ayrıca iktidar tarafından yapılan yeni vergi düzenlemeleri emekliler için insaf sınırlarını bile aşmaktadır.
Bizler bu ülkeye yıllarca emek veren kişiler olarak ülkemizde yaşanan ekonomik krizin sorumlusu değiliz. Bizler sorumlu olmadığımız bir konuda her zaman en kolay harcanan kesim olmak istemiyoruz. Şu anda yaşadığımız açlığın ve ekonomik krizin sorumlusu, tek adam rejimi ve siyasal iktidardır.
Bu iktidar biz emeklileri açlığa mahkum etmiştir.
Bu zor şartlar altında biz emekliler geçinmek için ek iş arıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Yakın zamana kadar yüzde on beş olan en düşük maaş alanların oranı artık yüzde altmış rakamlarını geçerek dayanılmaz bir seviyeye gelmiştir.
Bizler bu ülkeye verdiğimiz hizmetler nedeniyle açlıkla terbiye edilmeyi hak etmiyoruz.
Tüm emeklilerin maaşları açlık sınırı değil, yoksulluk sınırının üzerinde ve insanca yaşanacak seviyeye çıkarılmalıdır. Emeklilere yılda en az iki kez olmak üzere bir maaş tutarında ikramiye verilmelidir. Emeklilerden tedavi, muayene ve ilaç kesintilerine son verilmelidir. Kamuoyuna saygı duyurulur.”





Yorum Yaz
Diğer Haberler

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’ten, AK Parti İlçe Başkanı’na tokat gibi cevap

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç: ‘’ Ey AKP iktidarı! Yapay gündemlerle halkın geçim derdini göz ardı edemeyeceksiniz’’

Kuşadası CHP İlçe Örgütü delege seçimlerinde, mavi liste dört mahallede de kazandı

Kuşadası Kent Konseyi, Mahalle Meclisleri kuruyor: ''Mahalle senin, söz senin''

Kuşadası CHP İlçe Örgütünden demokrasi dersi

CHP il ve ilçe örgütlerinden ortak basın açıklaması: ''Halkın derdi, Saray'ın derdi olmuyor''

Whatsapp İhbar Hattı