Dolar34.2404 TL
Euro37.1539 TL
Sterlin44.6664 TL
Aydın 15.5 °C
Açık

Kuşadası'nda Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı: Vatandaş Sağlığı Öncelik

Kuşadası Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle yaz turizm sezonuyla birlikte ilçedeki tüm gıda işletmelerinde titizlikle denetim yapıldı. Yeni yıla sayılı aylar kala yapılan geniş çaplı denetimlerle, vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmesi sağlandı.

  • 0
  • 59
Kuşadası'nda Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı: Vatandaş Sağlığı Öncelik
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Belediye ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, restoranlar, kafeler, marketler ve özellikle deniz ürünleri satan işletmeler başta olmak üzere tüm gıda işletmelerinin hijyen koşulları, gıda saklama süreçleri ve ürünlerin gramajları kontrol edildi. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Güvenli Gıda ve İş Yeri Hijyeni Denetim ekibi, işletmelerin imalathane ve mutfak bölümlerinin hijyen kurallarına uygun olup olmadığını, dolaplarda bulunan hazır gıdaların son tüketim tarihlerini ve şarküteri ürünlerinin paketlenme şekillerini titizlikle inceledi. Çalışanların temizlik kurallarına uyup uymadığı da denetlendi ve işletmelerin ruhsatları kontrol edildi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Kuşadası'nda yaşayan hemşehrilerimizin ve ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamaları bizim için öncelikli hedef. Bu nedenle gıda denetimlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Gıda güvenliği konusunda hiçbir taviz vermiyoruz. İşletme sahiplerimizi de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi. Vatandaşlar ise belediyenin bu duyarlılığından memnun olduğunu belirtti.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Malatya Sarsıldı, Türkiye Tedirgin!

Döviz Kurlarında Bugün Ne Oldu? İşte Şaşırtan Son Durum!

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar?

Kuşadası'nda Deprem Bilinci İçin Önemli Bir Adım

Altın Fiyatları Dün de Bugün de Dalgalandı

Aydın Barosu'nda Yeni Bir Dönem Başladı: Utku Devrim Barış Arslan Başkan Seçildi

Whatsapp İhbar Hattı