Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.5 °C
Açık

Kuşadası'nda İnsanlık Dramı: Yunanistan'dan Geri İtilen Göçmenler Yakalandı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşanan dramatik bir olayda, Yunanistan'dan geri itilen 31 düzensiz göçmen, Türk karasularında mahsur kaldıktan sonra jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Bu olay, Ege Denizi'nde yaşanan insan kaçakçılığının boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

  • 0
  • 51
Kuşadası'nda İnsanlık Dramı: Yunanistan'dan Geri İtilen Göçmenler Yakalandı
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Edinilen bilgiye göre, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Güzelçamlı Mahallesi Milli Park sınırları içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu ihbarını aldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptıkları arama sonucu 31 düzensiz göçmene ulaştı. Yapılan incelemelerde, bu kişilerin Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında Yunan Sahil Güvenliği tarafından geri itildiği ve kendi imkanlarıyla Türk karasularına ulaştığı tespit edildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli ve idari işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Daha sonra ise Aydın Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Bu olay, uluslararası hukukun ihlali ve insan hakları ihlali olarak değerlendiriliyor. Yunanistan'ın göçmenleri geri itme uygulaması, uluslararası sözleşmelere aykırı ve insan hayatını tehlikeye atıyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

"Okul Müdürüne Silahlı Saldırı Girişimi: Kaçak Veli Kuşadası'nda Yakalandı"

Aydın'da Büyük Göçmen Operasyonu: 70 Kişi Yakalandı

Kuşadası ve Didim'de Bir Günde 34 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Kuşadası'nda Şok Uygulamalarda Silahlar ve Ehliyetsiz Sürücüler Yakalandı

Kuşadası'nda Çocuk Parkı Vandalizm Mağduru

Aydın'da Kapsamlı Operasyon: 32 Şüpheli Yakalandı

Whatsapp İhbar Hattı