Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.3 °C
Açık

Kuşadası'nda Taşımalı Eğitim Hakkı İhlali Protesto Edildi!

Kuşadası'nda Köy Okullarına Darbe! Kuşadası'nda yaşayan öğrenciler ve veliler, taşımalı eğitim haklarının elinden alınmasına tepki gösterdi. Eğitim-Sen ve Kuşadası Kent Konseyi'nin öncülüğünde düzenlenen protestoda, öğrencilerin eğitim hakkının ihlal edildiği vurgulandı.

  • 0
  • 74
Kuşadası'nda Taşımalı Eğitim Hakkı İhlali Protesto Edildi!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kirazlı'da Sesler Birleşti

Kirazlı Selim Eren İlkokulu önünde toplanan kalabalık, ellerinde dövizlerle yetkililere seslendi. Eğitim-İş Sendika Başkanı Ali Erdem, yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitim, beslenme ve ulaşım haklarının geri verilmesi gerektiğini belirtti. Erdem, "Köy öğrencilerinden tasarruf edilmeye çalışılıyor mu?" sorusunu sorarak, yetkilileri göreve çağırdı.

"Eğitimde Fırsat Eşitliği İstiyoruz"

Katılımcılar, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti. Köy okullarının kapatılması ve taşımalı eğitimin kaldırılması, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin eğitim imkanlarına erişimini zorlaştırmakta ve eğitimde fırsat eşitsizliği yaratmaktadır.

Kuşadası Kent Konseyi Destek Verdi

Kuşadası Kent Konseyi de, bu haksızlığa karşı sesini yükselterek, tüm paydaşları duyarlı olmaya davet etti. Konsey, yaptığı açıklamada eğitimde fırsat eşitliğinin ve köylerin eğitim hakkının savunulmaya devam edileceğini belirtti.

Kuşadası Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Bülent Ay; “Bu çocuklar bizim vatanımızın çocukları diğer öğrencilerden farkı yok olmamalı da onlar için sonuna kadar direneceğiz geleceğimizi küçük zorluklarda teslim edemeyiz. Eğitim-Sen sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.
"Öğrencilerimiz Geleceğimizdir"

Protestoya katılan veliler, çocuklarının eğitim hakkının gasp edilmesine tepki göstererek, "Çocuklarımızın geleceğiyle oynanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Kuşadası'nda yaşanan bu olay, eğitimde fırsat eşitliği konusundaki sorunları bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerden, öğrencilerin eğitim haklarının korunması için acil çözüm bulunması bekleniyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası’nda Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı

Başkan Ömer Günel'den öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılı jesti

Kuşadası'nda Eğitimde Alarm Zilleri Çalıyor!

KUTO ve MEYBEM işbirliğinde sertifikalı sınavlara devam

Kuşadası'nda Çocuklar Sözcüklerin Büyülü Dünyasına Şiirle Daldı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, üniversite okuyacak gençlere seslendi

Whatsapp İhbar Hattı