Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 25.7 °C
Açık

Kuşadası ve Didim'de Bir Günde 34 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Aydın'ın sahil ilçeleri Kuşadası ve Didim'de düzensiz göç olayları artarak devam ediyor. Son 24 saat içinde gerçekleşen iki ayrı olayda toplam 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • 0
  • 21
Kuşadası ve Didim'de Bir Günde 34 Düzensiz Göçmen Yakalandı
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Kuşadası'nda Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Mobil Radarı (MORAD-13) tarafından tespit edilen bir lastik botta 21 düzensiz göçmen (aralarında bir çocuk da olmak üzere) yakalandı. Sahil Güvenlik Botu (KB-108) tarafından durdurulan bottaki göçmenler, işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Aynı gün içinde Didim açıklarında ise farklı bir olay yaşandı. Motoru arızalanan bir lastik botta bulunan 13 düzensiz göçmen (aralarında 5 çocuk olmak üzere) Sahil Güvenlik Botu (TCSG-21) tarafından kurtarıldı. Göçmenler, tıbbi müdahalede bulunduktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan yoğun göç hareketliliği, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın çalışmalarını artırmasına neden oluyor. Kuşadası ve Didim gibi ilçeler, düzensiz göç olaylarının sıkça yaşandığı bölgeler arasında yer alıyor. Uzmanlar, bu durumun nedenleri arasında ekonomik sıkıntılar, savaşlar ve siyasi istikrarsızlık gibi faktörleri gösteriyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

"Okul Müdürüne Silahlı Saldırı Girişimi: Kaçak Veli Kuşadası'nda Yakalandı"

Aydın'da Büyük Göçmen Operasyonu: 70 Kişi Yakalandı

Kuşadası'nda Şok Uygulamalarda Silahlar ve Ehliyetsiz Sürücüler Yakalandı

Kuşadası'nda Çocuk Parkı Vandalizm Mağduru

Aydın'da Kapsamlı Operasyon: 32 Şüpheli Yakalandı

Aydın'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Milyonlarca Liralık Ele Geçirildi

Whatsapp İhbar Hattı