Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.3 °C
Açık

Mobil Atık Getirme Merkezi’nin misafiri minik eller oldu

Kuşadası Belediyesi tarafından çocukların küçük yaşta çevre bilinci kazanması amacıyla Anne-Baba Çocuk Merkezi’nde geri dönüşüm atölyesi düzenlendi. Atölyede 3-6 yaş arası minikler, anneleriyle birlikte plastik su şişelerinden atık kutusu yaptı. Daha sonraysa evlerinden getirdikleri pil, cam şişe ve kağıt gibi malzemeleri Mobil Atık Getirme Merkezi’ne götürerek kasalara attı.

  • 0
  • 139
Mobil Atık Getirme Merkezi’nin misafiri minik eller oldu
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Başkan Ömer Günel tarafından İkiçeşmelik Mahallesi’nde kente kazandırılan Cafer Kotan Yaşam Parkı'ndaki Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde yer alan Anne-Baba Çocuk Merkezi'nde 3-6 yaş arası minikler için geri dönüşüm atölyesi düzenlendi. Çocukları çevre ve doğanın korunması hakkında bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe aileler de katıldı. Atölye çalışmasının başında Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Ayşe Özoğul tarafından miniklere sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda bilgi verildi.

Geri dönüşüm atölyesi kapsamında daha sonra minikler, anneleriyle birlikte plastik su şişelerinden evde kullanabilecekleri atık kutusu yaptı. Ardından bu kutuları çeşitli malzemelerle süsleyerek sevimli hale getirdi. Son bölümdeyse çocuklar, evlerinden getirdikleri veya çevreden topladıkları pil, karton, metal kutu ve plastik gibi atıkları türlerine göre ayırdıktan sonra ebeveynleri eşliğinde, Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi’ne kurulan Mobil Atık Getirme Merkezi’ne götürerek kasalara attı.





Yorum Yaz
Diğer Haberler

CHP Kadın Kollarından 81 il ve ileçelerde eş zamanlı basın açıklaması: “Kadınların kazanılmış haklarına dokunulamaz”

Kuşadası Sokak Festivali, Tarihi Kervansaray’da düzenlenen bir basın toplantısı ile başladı

Başkan Ömer Günel, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen Matem Orucu açma yemeğine katıldı

Başkan Ömer Günel Akbelen’deki orman katliamına sert eleştiri

Kuşadası’nda can dostların park alanları yenilendi

Aydın’da deprem olabilecek ilçeyi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı

Whatsapp İhbar Hattı