Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.4 °C
Açık

Sağlık sistemi çöküyor mu?

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde polikliniklere randevu bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Acile giden hastalar ise uzun kuyruklarda sıra beklemek zorunda kalırken görüntüleme tetkikleri için de aylarca randevu bekleniyor.

  • 0
  • 500
Sağlık sistemi çöküyor mu?
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Sağlık yatırımlarıyla her fırsatta övünen AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış sağlık politikaları devlet hastanelerini çıkmaza süreklemiş durumda. Muayene için gün almakta zorlanan vatandaşlar, acilin yolunu tutsa da manzara değişmiyor. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde MR için aylar öncesinden randevu almak gerekirken, uzman doktora görünmek için vatandaşlar neredeyse 15 gün beklemek zorunda kalıyor.




‘’DURUM İÇLER ACISI’’
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne randevu bulamadığı için kızını acil servise getirdiğini söyleyen Soner Can Yalçındağ, ‘’ Randevu bulmak imkansız artık. Hastanelerde doktor bırakmadılar. Doktorlarımız yurt dışına kaçıyor. Kaçmayan da ağır koşullar nedeniyle devlet hastanelerinde çalışmıyor. Aldığımız en erken randevu 15 gün sonraya veriliyor. Acil servise geliyoruz orda da 1 tane doktor çalışıyor sadece. 1 saate yakın sıra beklemeniz gerekiyor. Durum içler acısı’’ dedi.




‘’DOKTOR YOK, RANDEVU YOK, HİZMET DESEN O DA YOK’’
Aylardır Diş Polikliniği’ne randevu bulmaya çalıştıklarını ifade eden Okşan Karadaş, ‘’ Doktor yok, randevu yok, hizmet desen o da yok. Diş için randevu almaya çalıştık mümkün değil. Aylarca randevu bulunamıyor. Acillerin kapısından bile geçmeyin zaten çok kalabalık. Ne olacak böyle bilmiyoruz’’ dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kalp Hastalarının Yeni Umudu: Psikolojik Destek

Yüzünüzdeki Sivilceler Size Neler Söylüyor? Akne Haritası ile Cevabı Bulun!

"Ölümcül Tehdit: Maymun Çiçeği Virüsü Yüzde 3 - 6 Oranında Ölüme Neden Oluyor!"

Kirazlı'da Her Evde Bir İlk Yardım Uzmanı! Kapsamlı Eğitimle Halk Bilgilendirildi

Sağlıkta Rüşvet Skandalı: Doktor ve Medikalci Tutuklandı

Psikiyatri uzmanı: “Sıcaklıklar stresi arttırıyor”

Whatsapp İhbar Hattı