Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 18 °C
Az Bulutlu

Sağlıkta şiddete vatandaştan tepki

Ülke çapında son dönemlerde artan sağlıkta şiddet vakalarına tepki göstermek için son olarak 9 Ekim tarihinde ülke genelinde hekimler tarafından iş bırakma kararı alındı. Yeterli tedbir alınmaması vakalarının artmasına neden olurken vatandaş, şiddet olaylarına tepki gösterdi.

  • 0
  • 190
Sağlıkta şiddete vatandaştan tepki
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet haberleri son dönemlerde artış gösterdi. Sağlık emekçilerine hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet, çalışanların iş güvenliğini tartışma konusu haline getirdi. Hekimsen, yayınladığı basın açıklamasında son zamanlarda artan şiddete karşı, "Sendikamız hekimlerimizin haklarını savunacak ve arkalarında duracaktır." ifadelerini kullandı. Artan şiddet vakalarının temel nedeninin caydırıcı cezalar olmaması olduğuna değinen vatandaşlar, hükümet yetkililerini göreve çağırdı.

‘’DOKTORSUZ KALABİLİRİZ’’
Şiddet vakalarına tepkisini dile getiren Hatice Keskin, “Doktorlara ve sağlık personellerine şiddetin kesinlikle olmaması gerekiyor. Doktorların can güvenliği yok. Hayatını insanlığa adamış, konusunda uzman doktorlarımız maalesef ağır çalışma ortamı ve uygulanan şiddet nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorlar. Yakında doktorsuz kalabiliriz. Sağlık siteminde çok sıkıntı var. Doktor olmadığı için randevu bile alamıyoruz. Caydırıcı cezalar ile birlikle sağlık çalışanlarını koruyan önlemler olması gerekiyor” dedi.

''DOKTORLAR SAĞLIK MELEĞİDİR''
Sağlık çalışanlarının kıymetinin bilinmediğinden yakınan Semih Keskin ise “İnsanlar kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışıyor. Sağlık sisteminin çöktü. Bu nedenle insanlar şiddete eğilim göstermektedir. Doktorlar iyi ki var. Sağlık personellerine küfür, hakaret ve herhangi bir kötü söz söylenmemeli. Çünkü onlar yıllarını, gençliklerini vererek doktor oluyorlar ve insanlık için gece gündüz çalışıyorlar. Onlar özel insanlardır. Onlar sağlık meleğidir” diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Yaz Bitti, Cilt Lekeleriyle Mücadele Zamanı!

Kalp Hastalarının Yeni Umudu: Psikolojik Destek

Yüzünüzdeki Sivilceler Size Neler Söylüyor? Akne Haritası ile Cevabı Bulun!

"Ölümcül Tehdit: Maymun Çiçeği Virüsü Yüzde 3 - 6 Oranında Ölüme Neden Oluyor!"

Kirazlı'da Her Evde Bir İlk Yardım Uzmanı! Kapsamlı Eğitimle Halk Bilgilendirildi

Sağlıkta Rüşvet Skandalı: Doktor ve Medikalci Tutuklandı

Whatsapp İhbar Hattı