Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 14.4 °C
Açık

Spor Hukuku Uzmanı Demiralp'ten, Merih Demiral değerlendirmesi

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Ege Demiralp, Avusturya- Türkiye maçında 'Bozkurt İşareti' yapan Milli Futbolcu Merih Demiral'in hareketinin hukuksal boyutunu değerlendirdi.

  • 0
  • 201
Spor Hukuku Uzmanı Demiralp'ten, Merih Demiral değerlendirmesi
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Avukat Ege Demiralp konuyla ilgili, "UEFA’nın Merih Demiral hakkında Spor Disiplin Yönetmeliği’nin 31. Maddesi’ne göre soruşturma başlattı.Yönetmeliğin ilgili maddesine göre bir hareketin disiplin ihlali sayılabilmesi için ya ideolojik propaganda teşkil etmesi gerekiyor ya da etnik,ırk,dil,din,köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu zedelemesi gerekiyor.
Propaganda sayılabilmesi için önceden planlanmış bir hareket olması gerekiyor.Peki bu hareket insanlık onurunu zedeliyor mu?Buna Disiplin Kurulu karar verecek.Disiplin Kurulu’nun kararına karşı Tahkim’e itiraz edilebilecek.Tahkim’in kararına karşı da Merih DEMİRAL’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı doğmakta.Eğer Merih DEMİRAL ceza alır ve söz konusu başvuru yolları tüketilerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılırsa bakalım bu hareketin insanlık onurunu zedeleyen bir hareket olup olmadığı konusunda mahkeme ne diyecek?" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Aydın'da Huzur Operasyonu: 201 Suçlu Tutuklandı

Kuşadasıspor Yine Yüzleri Güldüremedi!

Kuşadasıspor'a Tecrübeli Bir İsim! Bayram Sevindik İmza Attı

Kuşadası'nda Gençlere Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi

Kuşadasıspor'un 3. Lig'deki Zorlu Başlangıcı: Küme Düşme Tehlikesi!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nda Başkanlık Yarışı kızıştı!

Whatsapp İhbar Hattı