Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.4 °C
Açık

Tarihi Güvercinada her gün yerli ve yabancı binlerce turist ağırlıyor

Kuşadası, Ege’nin incisi bir tatil beldesi olmasının yanı sıra doğal ve kültürel değerleriyle de dikkat çekiyor. 1957 yılında insan yapımı bir geçitle karaya bağlanan Güvercinada, tüm ziyaretçilerin ilk uğrak noktalarından biri oluyor.

  • 0
  • 129
Tarihi Güvercinada her gün yerli ve yabancı binlerce turist ağırlıyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Turizmin başkenti Kuşadası’nda kartpostallık görüntüler oluşturan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada, tarihi ve doğal yapısıyla her gün binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Güvercinada’nın tamamını kaplayan Güvercinada Kalesi ise 13. Yüzyılın sonlarına kadar ulaşan tarihiyle kaleyi keşfetmek isteyenlerin cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Modern çağın gereksinimlerine uygun olarak Kuşadası Belediyesi tarafından gece ışıklandırması yapılan Güvercinada Kalesi, estetik görüntüsüyle ziyaretçilere tarihi bir atmosferde gezi imkanı sunuyor.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada Kalesi, yakın zamanda Türkiye’nin ilk deniz ticaret tarihi müzesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile koleksiyoner Haluk Perk arasında imzalanan protokolle, denizcilikle ilgili çeşitli objeler, deniz ticaretinin tarihsel gelişiminde kullanılan ticari eşyalar, balıkçılık aletleri ile sikke, mühür ve biletlerden oluşan bir tarihi eser topluluğu, Deniz Ticaret Tarihi Müzesi’nde ziyaretçilerin ilgi ve beğenisine sunulacak.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel: plajlar konusunda son noktayı koydu

Kuşadası'nda Okullar Açılmadan Önce Son Tatil Keyfi! Kuşadası, Tatilcilerin Akınına Uğradı

Kuşadası'na Beş Gemi Birden!

40 çeşit reçel Avrupa yolunda

Milli Park, Açık!

Kuşadası'nda Tarihi Mezar Taşları Müzesi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Whatsapp İhbar Hattı