Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 23.5 °C
-9999

Yavru Leylek Siyah Plastik İpler Yüzünden Sakatlandı! EKODOSD Uyarıyor "Siyah Plastik İpleri Atmayın!"

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Yeşilköy'de yaşanan üzücü olay, bir kez daha plastik atıkların doğaya ve canlılara verdiği zararları gözler önüne serdi. Bir yuvada bulunan tek yavru leyleğin kanatlarını çırptığı fakat havalanamadığı ihbarı üzerine harekete geçen EKODOSD ekipleri, yavru leyleğin ayağının siyah plastik saman iplerine dolandığını gördü.

  • 0
  • 79
Yavru Leylek Siyah Plastik İpler Yüzünden Sakatlandı! EKODOSD Uyarıyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Yuva da plastik iplerle doluydu. Yavru leyleğin iplere dolanmış ayağı nedeniyle uçamadığı ve iplerin ayağına daha da sıkı dolandığı tespit edildi. EKODOSD ekipleri tarafından kurtarılan yavru leyleğin ayağına ilk yardım uygulandıktan sonra su ve besin verildi. Ayaktaki ödem ve kapsamlı tedavi için ise Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Yavru leyleğin tedavisi ADÜ Veteriner Fakültesi'nde yapılacak ve iyileştikten sonra doğal yaşam alanına salınacak.
EKODOSD Kuşadası Başkanı Bahattin Sürücü, bu olayı üzülerek takip ettiklerini ve plastik atıkların doğaya ve canlılara verdiği zararların her geçen gün arttığını belirterek şunları söyledi, "Hayvancılık yapanlardan ricamız, samanlarını çözdükten sonra siyah plastik ipleri bir kutuda biriktirip samancılara tekrar iade etmeleridir. Bu basit davranış yavru leylekleri ve diğer canlıları bu tür tehditlerden kurtaracaktır. Doğaya ve çevreye yapılan müdahalelerin ve atıkların başka canlıları da etkilediği ve onların yaşamlarını tehdit ettiği unutulmamalıdır."
Sürücü, vatandaşları da plastik atıkları geri dönüşüm kutularına atmaya ve çevreyi korumaya çağrı yaptı.


Yorum Yaz
Diğer Haberler

Latmos'a Maden Tehlikesi: "Çörlen'i Koruyalım!" Çığlığı

Efes Selçuk, EFEST ile Canlanıyor!

Pamucak'ta Yüzgeçleri Kesilmiş Yunus Bulundu: "Denizlerimiz Katlediliyor!" Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü'den Çarpıcı İddialar

Palamut Bereketi Kapıda! Balıkçılar Müjdeyi Verdi!

Çöp Konteynerinde Bulunan Yavru Kirpiler Kurtarıldı!

Yuvam Plajı'nda Tırtak Yunus Faciası: Denizlerimiz Çığlık Atıyor

Whatsapp İhbar Hattı