Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Yılların aktarı uyardı: ‘’Kış geldi doğadan şifa bulun’’

Kış mevsimi yaklaşırken salgın hastalıklara karşı alınacak önlemler ile alakalı uyarılarda bulunan aktarlar, şifalı bitkilerin hastalıktan önce tedbir amaçlı tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

  • 0
  • 237
Yılların aktarı uyardı: ‘’Kış geldi doğadan şifa bulun’’
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Kış aylarının habercisi sonbaharın gelmesi ile salgın hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. Özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi hastalıklara bitkisel çözümler arayan vatandaşlar ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın ve adaçayı gibi bitkileri tercih ediyor.
‘’MEVSİM GEÇİŞLERİNE DİKKAT EDİLMELİ’’
Uzun yıllardır Kuşadası’nda aktarlık yapan Osman Nuri Özsakallı, ‘’ Mevsim geçişleri çok önemli. Biz toplum olarak maalesef hastalanınca aktarın yolunu tutuyoruz. Fakat önemli olan bu mevsimden önlem alıp hastalıklara karşı korunmayı sağlamak’’ diyerek önlem almak gerektiğini vurguladı.


‘’TÜM BİTKİSEL ÜRÜNLERİ DENGELİ ALMAK LAZIM’’
Aktar Osman Nuri Özsakallı, ‘’ Kökler doktordur, yapraklar hemşire. Kökler tedavi eder, yapraklar destekler. Zencefil bir köktür, zerdeçal köktür. Tedavi amaçlı kullanılır fakat fazlası tansiyonu yükseltir. Adaçayı yapraktır, ıhlamur yapraktır. Bunların fazlası da yine tansiyonu etkiler. Tüm bitkisel ürünleri dengeli almak lazım’’ diye konuştu.
‘’EKLEM AĞRILARI İÇİN ADAÇAYI’’
Bitkilerin sadece soğuk algınlığına değil birçok rahatsızlığa iyi geldiğine değinen Özsakallı, ‘’ Eksik bilinen bir noktaya değinmek istiyorum. Doğal bitkiler sadece üşütmeye, soğuk algınlığına iyi gelmez. Örneğin adaçayı çok kuvvetli bir eklem ağrısı kesicidir’’ dedi.

‘’GRİP İÇİN KIŞ ÇAYI’’
Son olarak kış ayları için öneride bulunan Özsakallı, ‘’ Kış çayı dediğimiz karışım çok büyük bir koruyucu. İçinde yirmiden fazla doğal bitki bulunuyor. Bu mevsimden tüketilmeye başlaması, kışın grip için koruma sağlar’’ dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kalp Hastalarının Yeni Umudu: Psikolojik Destek

Yüzünüzdeki Sivilceler Size Neler Söylüyor? Akne Haritası ile Cevabı Bulun!

"Ölümcül Tehdit: Maymun Çiçeği Virüsü Yüzde 3 - 6 Oranında Ölüme Neden Oluyor!"

Kirazlı'da Her Evde Bir İlk Yardım Uzmanı! Kapsamlı Eğitimle Halk Bilgilendirildi

Sağlıkta Rüşvet Skandalı: Doktor ve Medikalci Tutuklandı

Psikiyatri uzmanı: “Sıcaklıklar stresi arttırıyor”

Whatsapp İhbar Hattı