Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19 °C
Az Bulutlu

Yunanlı Fotoğrafçı, Türkiye'yi Objektifine Sığdırdı

Kuşadası, Sanatla Buluşuyor Yunanistanlı fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis, 65 gün süren Türkiye turunda yakaladığı eşsiz karelerle Kuşadası'nda sanatseverlerle buluştu. İbramaki Sanat Galerisi'nde açılan sergi, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KUFSAD) ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğiyle düzenlendi.

  • 0
  • 76
Yunanlı Fotoğrafçı, Türkiye'yi Objektifine Sığdırdı
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Türkiye'nin 55 Şehri, Bir Objektifte Buluştu

Demertzis, Türkiye'nin 55 farklı şehrini gezerek, her birinin kendine özgü güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini objektifine yansıttı. Özellikle Fethiye ve Kapadokya'nın büyüleyici atmosferinden etkilenerek, Türkiye'nin coğrafi ve kültürel çeşitliliğinin kendisini hayran bıraktığını ifade etti.

Açılışta Yoğun İlgi

Serginin açılış törenine, KUFSAD Başkanı Levent Köylü ve Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ile başkan yardımcısı Bülent Ay katıldı. Köylü, yaptığı konuşmada, Demertzis'e Türkiye'nin güzelliklerini bu denli başarılı bir şekilde yansıttığı için teşekkür etti.

Demertzis'ten Samimi İtiraflar

Demertzis, açılışta yaptığı konuşmada Türk halkının misafirperverliği ve sıcakkanlılığına olan hayranlığını dile getirdi. Özellikle Mardin'in tarihi dokusunun kendisini çok etkilediğini belirten sanatçı, "Türk mutfağı harika, gezilecek çok yer var. Kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

"Türkiye'de binlerce insanla tanıştım, her biri ayrı samimi ve aynı iştendi. Türk milletinin ne kadar misafirperver olduğunu gördüm. En çok Mardin tarafını sevdim, tarih beni içine çekti. Bunun dışında yemeklere bayıldım, Türk mutfağı gerçekten harika. Hiçbir yeri ayıramıyorum, her yerde ayrı ayrı mutlu oldum. Gezilecek çok yer var. Kendimi Şanslı Hissediyorum burada. Sizlerle olmak da ayrıca Onur verici çünkü ben belki birçok kişinin görmediği yerleri görme fırsatı buldum ve sizin içinizden biriymişim gibi karşılandım ve kabul gördüm o yüzden Kendimi Şanslı hissediyorum. İyi ki gezdim İyi ki sizleri tanıdım" diyen Demertzis'in samimiyeti, izleyenleri duygulandırdı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Habip Yanç, Kuşadası'nın Kalbine Dokunan Bir Belgeselle İz Bıraktı

Attilâ İlhan, Kuşadası'nda Anıldı

Kuşadası’nda Sanatın Kalbi Attı: KUAKMER’de Unutulmaz Bir Sergi

Kuşadası'nda Edebiyat ve Spor Buluştu: Nazmi Hasdemir, Galatasaray Tutkusunu Paylaştı

Mehmet Elmas, Kuşadası'nda Sanatseverlerle Buluştu

Ada'da Kaybolan Duygu Yolculuğu: Reyhan Abacıoğlu'nun Yeni Sergisiyle Sanatseverler Buluştu

Whatsapp İhbar Hattı